Aandacht voor paard en ruiter

Team

Jolanda en Marika zijn beide erkende NCSAH-instructeurs. Ze zijn in bezit van de NCSAH-diploma’s:

  • Basic Trainer & Instructor
  • School Instructor

Voor meer info over de opleiding zie: www.ncsah.nl

Alle lessen worden verzorgd door Marika. 
Voor jonge paarden of ‘probleem‘ paarden heeft de ervaring geleerd dat je die altijd met twee mensen moet trainen. Door Marika haar perfectionistische persoonlijkheid en de ervaring van Jolanda verloopt de samenwerking als team erg goed, ze vullen elkaar perfect aan.

Attie zorgt met haar organisatorische talenten voor de bedrijfsvoering.

Marika Bungert

Marika is 24 jaar en ook van jongs af aan besmet met het paardenvirus. Marika is iemand die graag overal het fijne van wil weten en dus ook in relatie tot de paarden. Dit bracht haar ook naar de NCSAH, die haar veel kennis en inzicht in de biomechanica van paard bracht. Door haar interesse en opleiding maakt dat Marika ontzettend veel geleerd heeft over voeding, huisvesting en training. Marika is erg precies, dit maakt dat zij tijdens het werk met de paarden met veel gevoel en oog voor detail traint en les geeft.
Naast het Basic en School diploma, is Marika ook in het bezit van de Work in hand diploma.

Jolanda Sipma

Jolanda is 36 jaar en is van jongs af aan al dagelijks met paarden bezig. Op jonge leeftijd trokken vooral de probleem gevallen haar al aan. Hier is ze zich ook echt in gaan verdiepen. Na een aantal verschillende wegen te hebben bewandeld in de vorm van opleidingen, cursussen en verschillende instructies te hebben gehad, kwam ze een aantal jaren geleden bij Equiscio terecht en is ze de opleiding daar gaan doen. Dit sloot ontzettend goed aan bij wat Jolanda graag wilde leren. Hier kreeg ze de kans om veel ervaring op te doen met het trainen van de paarden van Equiscio. Samen met de kennis die ze heeft mee gekregen over anatomie en het bewegingsapparaat van het paard maakt dat Jolanda erg gedreven is om ‘moeilijke’ paarden te corrigeren of jonge paarden op te leiden.

Attie Bosma

Attie heeft sinds 2002 een bedrijf op het gebied van brandveiligheid. Dit bedrijf, Agnesi, levert ontruimingsplannen en ontruimingsplattegronden voor het bedrijfsleven. In 2015 heeft ze samen met haar dochter Marika de pension- en trainingsstal Dureza opgericht. Ze verzorgt de organisatie van Dureza en helpt met alle voorkomende werkzaamheden. “De stal hebben we opgericht vanuit onze liefde voor de paarden. Elke dag wanneer ik help bij de verzorging geniet ik van ‘onze’ dieren. We blijven bewust kleinschalig en daarom kan ik een band opbouwen met elk paard.”